Inget består.

Ja, jag är vädligt blödig Men filmen igår var riktigt sorglig. Jag grät som ett barn och kunde inte sluta trots att eftertexterna hade rullat på en bra stund. Det var något riktigt sorgligt med filmen, man blev på något sätt väldigt medveten om att inget består. Allt har ett slut och ingen kommer leva för alltid, livet blir inte alltid som man tänkt sig och man ska ta vara på alla möjligheter man ges. Everything is an opportunity, even the ones you miss.

Ingen är odödlig och livet är det som pågår medan vi sysslar med annat. Man kan göra precis vad man vill och man ska inte låta någon stå ivägen för ens drömmar, allt är möjligt. Du kan göra exakt vad du vill göra, och du Ska göra exakt vad du vill göra.

Benjamin Buttons otroliga liv.

Nu är det snart familjemiddag med Mamma och Pappa. Friterad kycklingthaimat med ris och soya. Mums! Sedan blir det att svida om från mjukiströja till något mer roligt för att sedan bli upphämtad av Philip och åka till filmstaden i Malmö och se Benjamin Buttons otroliga liv. Den verkar riktigt bra, och en film som nominerats till 13 oscars kan väl inte vara annat än fantastisk!?



1:a Monroe Lips.

Så kul jag hade igår! Rocktjejen inom mig älskar att komma till lite sjaskiga rockklubbar som kryllar av musiker och andra coola människor som alla har riktigt cool stil! Man får klä upp sig rockigt men modemedvetet och bara dansa loss till underbar rock musik! Och vem var då bäst igår!? Utan tvekan Monroe Lips! Och det var inte bara jag som tyckte det utan i stort sett hela pubiken höll med mig och dom vann överlägset igårkväll! GRATTIS! Mina digitalkamera bilder blev inte en hit i det mörka, ibland blåa/röda/gröna, ljuset men Katinkas bilder med sin proffs kamera blev riktigt coola! Lägger upp dom här när hon skickat dom!


En glad överraskning.

Idag damp dom här ner i brevlådan. Underbara sommarsko!

Emmergenza.

Ikväll är det första deltävlingen för världens största musiktävling. Den äger rum på Bodoni på Möllan så det är dit det bär av ikväll . Monroe Lips är såklart ett av de tävlande banden och de går på scen halv nio! Såklart är jag på plats och hejar och röstar.

Nu måste jag skynda mig till bussen! Berättar mer i morgon och då får ni även se det snygga bandet på scen. 



Körskolan.

I morgon är det andra körlektionen som gäller för mig. Jag Älskar att köra bil och i morgon ska jag få stanna i backe, lite läskigt faktiskt! Mamma ska åka med och få några tips på hur man lär ut så det ska bli skoj! Nu ska jag göra mig en kopp te och fylla i min körskolebok, för jag fick faktiskt läxa tills i morgon!



En sådan här bil glider jag mer än gärna runt med i sommar!

Old school fashion.


copyright Markus Granlund

statist.

Roade mig precis med att bli medlem här: statister

Kvällskvisten.

varje hjärtslag och lovers are lonely strömmar ut från högtalarna och jag sitter och tittar på fotot på mig och Philip på mitt skivbord och bläddrar i min Elle. En bra dag, ett bra liv.

kärlek.


Hej min nya fina gråa kajav. Jag är kär i dig!

Jag vill ha vårbyxor.

Idag var jag på stan. Jag var på jakt efter dom över snygga jeansen från gina tricot som jag visade i ett inlägg tidigare i helgen. Jag blev helt kär i dem, eller i alla jeans som är ljusa, sitter tajt och är ganska slitna. Men tror ni att dom passade mig när jag väl hittade dem? NEJ. Min storlek, som i vanliga fall sitter hur tajt och fint som helst satt jätte baggy! Och nu snackar vi inte lite hängt, utan dom satt som på killar med baggy! Inte alls snyggt, tydligen kommer dem in i mindre storlek nästa vecka, men ändå..

Jag vill verkligen ha ett par ljusa ganska slitna jeans som vårbyxor, eller kanske ett par tajta ljusa chinos. Ge mig Tack!

 

Mat á la chef Björn.

Kan man få en godare middag än en middag som är lagad av en riktigt dukigt kock? Skulle inte tro det! Vi hjälptes alla åt att laga med stor hjälp av Björn såklart! Jag och Katinka tog hand om saffransmajonäsen, apelsinpressningen, rostade parmaskinkan och rev parmesanen. Riktiga mästerkockar! 
Till förrätt: Fräsch sallad med rostad parmaskinka och saffranmajonäs
Huvudrätt: Färskpasta med köttbullar i god tomatsås med riven parmesan ost 
Efterrätt: Smörfrästa bananer med apelsinsås och vaniljglass
Visst låter det supergott?



Alla mitt uppe i matlagningen


Kocken Björn in action


Underbart god förrätt

En inhyrd kock.

Nu är jag äntligen hemma från skolan! Fast idag var det ganska roligt att stanna kvar, jag var nämligen modell för Markus fotoprojekt. Han ska samla ihop ett portfolio att använda när han ska söka praktikantplats hos fotografer. Och han är mycket medveten om att jag älskar att bli fotad, så visst var jag den perfekta modellen. Det blev svart/vita bilder med ledsna ansiktsuttryck och porträttfoto, vissa blev riktigt coola! Bilder läggs upp här så fort jag får dom, lovar!

Nej nu ska jag rusa! Ska hem till Katinka och lära mig laga lite mat. Hennes pappa har hyrt in en kock och vi ska tillsammans laga middag och lära oss hur man gör. Ska bli riktigt roligt! Uppdaterar er när jag kommer hem!


Beautiful.


Måndagstrött.

Skolveckan börjar inte bra med mitt schema.Varje måndag går jag från kvart över åtta till halv fyra och sista ämnet är Matte C. Kan det bli värre? Så nu sitter jag och snaskar på lite kakor och dricker saft, för det är jag ändå värd. Ikväll blir det till att plugga för min del och sedan iväg för att dansa. Vi har världens skönaste låt och den coolaste dansen i år, and I love it!

Dock skulle det inte sitta fel att försvinna bort ett tag.. Man kan ju alltid drömma!


Ge mig en villa med denhär utsikten Tack.

Chaliegalan.

Oscarsgalan - Charliegalan finns det någon märkbar skillnad? Ja, vi har mycket snyggare statyetter. Guldiga män med Charlies ansikte på, kan det bli snyggare? Middagen bestod av tre mycket goda rätter och bordsällskapet var perfekt. Det skämtades, pratades, skrattades och alla hade riktigt trevligt! Charliestatyetterna gick bl.a. till helgens biroll, helgens groda och helgens spillevink. Johannes var kvällens underhållning med sina coola trolleritrick där bollar försvann och dök upp, kortlekar trollades fram och kort vändes av sig själv och coca cola flaskor skrynklades ihop och försvann. Här hittar ni förrestens hans hemsida: Johannes trollkarlen

Kvällen fortsatte långt inpå småtimmarna med allt från bildvisning, till bandy och pratmakarna!


My look for the evening


Hilda, Lisa och Sandra


Kavajen!


Johannes trollar och Marie hjälper till


Statyetten!

Fikafikafika.

På 4H äter man och fikar hela tiden, jag har tappat räkningen på koppar te och kaffe som slunkit ner i strupen under helgen. Men mysigt är det! Trots att vi är så många och i jätte olika åldrar har vi underbar sammanhållning, en sådan som är svår att förstå om man bara berättar om den.


Vi började dagen med en föreläsning av David Hult som handlade om media och hur man gjorde för att synas utåt, riktigt intressant. Gröna bussar is the way to go. Efter lunchen satte grenkurserna igång och jag har nu lärt mig, och fått skriftligt bevis på, att jag kan göra HLR. Hjärt- och lung räddning. Riktigt bra att ha när jag ska söka som Au Pair eter sommaren. På eftermiddagen satte jag, Hilda, Agnes och Linnea oss och spelade spel. Riktigt roligt trots att jag var sämst, faktiskt pinsamt dåligt. Vid sex var det sedan att skruda om och göra sig fin inför Charliegalan på kvällen.


Agnes drog av armen på Anne, två gånger!


Jag räddar livet på Anne


Jag och Hilda när vi spelar spel


Nässlan 6.

I fredags bar det alltså av till CFK utbildningen uppe i Linköping och väl framme var det lika underbart som alltid att träffa alla härliga människor! Med en kaffe i handen anslöt jag och Marie till dem andra 1 timme försent då vårt tåg stått still i 90 min. Det blev mer fika och en inledning och introduktion om hur helgen skulle bli. Vi lekte "lära känna varandra lekar" och gjorde oss hemmastadda. Det serverades pastasallad mitt i natten och efter det försvann jag och Hilda in på rummet för att skvallra, mysigt! Sängen kallade vid halv tre och redan då visste jag hur trögt det skulle vara att gå upp halv åtta dagen efter.



Söta Hilda


Söta Elin

Tågresa och Monroe Lips.

Nu sitter jag på tåget hem! Inlägg om helgen är på gång men vill inte lägga upp dom utan bilder så de kommer upp så fort jag kommit hem och hittat min kamerasladd, som konstigt nog inte låg i väskan! Sysselsätter mig med att se Ugly Betty avsnitt och äta äpple. Vågar inte somna då jag vet hur konsigt jag kan se ut och dessutom har jag en tendens att prata i sömnen. PINSAMT!

Låtarna till Monroe Lips EP som spelades in i Göteborg är nu helt färdiga! Gå in här och lyssna, 2009 rock när den är som bäst! Monroe Lips





Hoppas.

Just nu är jag med och slåss om den här underbara klänningen. Kan se mig själv i sommar med bruna ben, denna korta färgsprakande klänning och mina svarta högklackade lackskor!


Gemig.

Jag är riktigt sugen på att köpa ett par slitna jeans! Ett par ljusa som man kan ha mina nya bruna älsklingar och en tajt vit t-shirt till! Ge mig dessa riktigt snygga från Gina Tricot för bara 400 kr!



CFK.

Nu sitter jag och har hittat internet och passar därför på att blogga lite då jag har en halvtimmes paus. Det är verkligen tajt schema och man hinner inte gör något annat än att lyssna på föreläsningar, delta i workshops eller gå på sin grenkurs. Men det är ju därför jag är här, för att lära mig saker! Vi har dock tid för fika väldigt ofta!

Snart är det dags för workshops, jag ska nog gå på stressahantering, det låter mycket intressant! Sedan blir det att byta om inför Charliegalan ikväll! Ska bli riktigt kul. Bilder från kvällen och helgen komemr upp i morgon eftermiddag när jag kommit hem och laddat in bilderna!

Ciao!

Tågresa.

Just nu bloggar jag från tåget, känns vädligt business woman måste jag säga. Sitter här med en Latte och ser det skymma utanför fönstret. Innan tåget avgick var jag och Philip på stan och lunchade och kollade ut en jenasjacka till mig och en skjorta till honom, riktigt mysigt. Tänkte lägga upp bilder från dagen här men min kamerasladd är i min stora rullväska som är upplagd (av en mycket snäll man) på väskavsatsen ovanför mitt huvud. Den får jag alltså inte ner och kan inte börja rota efter sladden nu, så bilderna kommer sedan!

Nu blir det Gossip Girl och resten av Latten! XoXo


Dagens outfit


Älsklingen på vår lunch


Jag under lunchen

The City.

Minns ni att jag sa att jag skulle börja titta på The City för att se om det verkligen kunde vara lika bra som The Hills? Well, I'm stuck. Det är en riktigt bra serie med vardagsproblem med den där lilla touchen av glamour som man bara Älskar. Och Whitney är ju bara så snygg!


Alla hjärtans dag Kort.





Egypten.

Kulturnörd och solälskare som jag är ser detta inte fel ut. Inte fel alls..








I morgon bär det iväg.

Tågbiljetten är bokad, kläderna är bestämda så nu ska bara väskan packas och Ipoden laddas. I morgon bär det av till Linköping för att delta i CFK. Central Funktionärs Kurs, jag ska studera föreningsteknik och ha möte med Svergies 4h styrelse och samtidigt bara ha riktigt roligt!

Shoppingdag.

Idag bar det av till Malmö med Katinka, Ottilia och Charlie för att köpa mina skor men även secondhand fynda! Och Oj vad fina saker jag hittade, billigt dessutom! Vi började med att fika på Element, Nej där fanns inte kaffe med vit chokladsmak MEN de hade riktigtriktigt god kaffelatte, mysig inredning och goda kakor och mackor så jag tror nästan att det ska bli mitt nya fikaställe! Grattis Element. Vi gick sedan runt i hela staden och nu är äntligen mina skor hos mig. ( Sa ju att jag är sjuk och kommer köpa dom ). Jag hittade även en brun gubbkavaj som jag planerar att använda som klänning med ett skärp i mitten och en riktigt coolt svart handväska.




Ottilia och Katinka på Element


Mina fynd.

Godmorgon.

Tänkte bjuda er på ett riktigt gott skratt såhär på morgonkvisten. Här är min favoritreklam som jag alltid skrtattar högt åt:



Vårkänsla.


Såhär ser jag gärna ut i vår, fast med mina underbara skor som ska inhandlas idag såklart!

Underbara polaroid.


Lång dag med härliga överraskningar.

Jag har varit så länge i skolan idag att det känns som att jag bor där. Först skoldag från 08.15-15.00, sedan projektarbete och sedan fota till mitt alla hjärtans dag kort. Min bästa kompis har precis tagit körkort så idag ringde hon mig vid halv fyra och frågde om jag ville ha skjuts hem. Självklart ville jag det! Det är jätte roligt att åka med sina kompisar och jag bara längtar till jag själv har körkortet i handen!

En annan kompis ringde och sa att hon precis varit på H&M och sett att dom fått in skorna jag ville ha igen. Men det fanns jätte få par kvar så söt som hon är hade hon kommit ihåg vilken storlek jag sa att jag hade och då lagt undan det paret till mig att hämta i morgon! För sådana små saker blir man jätte glad! Så i morgon är dom underbara bruna skorna mina! 

Till mitt Alla Hjärtans Dag kort fotade jag en jätte vacker staty vi har här nere, ett par som håller om varandra, med solnedgången i bakgrunden och fåglar guppandes på havsytan. Och Oj, så vackert det blev! Lägger in bilden när jag har redigerat klart den så att alla får se den! Full fart idag alltså och snart ska jag iväg och träna!

Ha en trevlig kväll!  


Alexander Wang Spring 07.


Helt i min smak.

Rodney Smith

Jag har upptäckt en riktigt grym fotograf som tar bilder i precis min smak! Det är starka bilder i svart och vitt med vackra människor i fina kläder och även vackra omgivningar. Underbara att titta på!

Se själva:







090119


Jeansväst: Mammas gamla
Halsband, kjol och t-shirt: Gina Tricot
Strumpbyxor: Åhlens

besatt.

Jag har en tendens att bli besatt av saker jag vill ha, Ja jag vet jag är lite halvt sjuk. Så i torsdags när jag tog en sväng på stan innan mötet hittade jag dessa Underbara skor. Dock at the time tyckte jag, nämen dom har jag inte råd med för jag behöver absolut inte skor! Vilket, iförsig var väldigt smart tänkt. Men, nu är det ju så att om det är något jag verkligenverkligen vill ha så tänker jag på det så mycket, jag hittar outfits som passar till plagget och blir helt obsessed, att tillslut köper jag plagget ändå, trots att det är helt onödigt. MEN! När jag kom tillbaka och skulle köpa dom var dom såklart slut! Så typiskt, så nu får jag väl fortsätta tänka, drömma och önska att dom kommer in igen.



Mikki 19 år.

Igår ägde en försenad födelsedagsfest rum! Det var Mikki som fyllt 19 år ( när jag precis äntligen blivit 18 ). Det bjöds på riktigt god mat och bra musik! Smällde i mig mängder med morotskaka och satt och drog Björn Gustavsson, och Torkel, skämt med Katinka och Max under tiden! 

Spelade Rock Band  för första gången, har bara briljerat på Guitar hero innan, och OJ vad roligt det var! Gissa vart jag befann mig under hela kvällen? Ägde ut alla jag mötte så vill ni ha en riktigt match så säg bara till!

Det trollades med tandpetare, spelades Rockband, skvallrades och skrattades hela kvällen!
Och visste ni att man har så mycket elektriska impulser i hjärnan att ett mynt fastnar på en om håller den mot din vänstra sida av pannan!? DET FUNGERAR! Se bara nedan.



Födelsedags Grisen


Häftigt va!?


Lätt det roligaste spelet jag spelat!

Saknar mitt långa hår.


musik.

Just nu strömma denhär & denhär ut genom mina högtalare om och igen! Och jag pillar lite med bilder, vad tycks?



Whitney eve spring collection.

Ingen har nog missat Whitneys karriäruppsving på ingen tid alls! Hon flyttade till New York, fick drömjobbet och har nu gjort sin egna klädkollektion! Inte riktigt min stil kanske, men visst finns det några riktiga skönheter man gärna skulle haft i sin vårgarderob!


 

Rolling stones.

Idag när jag vandrade runt i stan, i väntan på mötet med Andreas, tog jag en tur in på Vero Moda. Jag hittar vanligtvis inte kläder där inne, men sedan en tid tillbaka har jag fastnat med ögonen på ett riktigt coolt linne med Rolling Stones tryck på. Idag när jag ändå hade tid var jag bara tvungen att prova den! Den satt kalasbra så nu är jag ett linne rikare!


Och ibland får man ju göra pojkvännen glad, det är ju trots allt hans favoritband! It's Only Rock N' Roll But I Like It!



Träning.

Kom precis hem från träningen och tänkte dela med mig av lite träningstips till alla er där ute!
Själv tränar jag på ett gym som heter Formtoppen och som ligger väldigt nära mitt hus, det är lätt att ta sig dit och jag tar mig dit utan vidare kraftansträngningar.
1. Välj alltså ett gym som ligger nära och bra till hands!
Det har blivit lite av en trend att träna här i mitt lilla samhälle så man träffar alltid någon man känner! Då blir det mycket roligare att träna.
2. Så hitta dig en träningskompis och puscha varandra till att träna.
3. Det ska vara kul att träna så välj pass du tycker om, det kan vara allt från yoga, till bodycombat, till funk!
4. Det viktigaste är nog att känna sig säker i dig själv när du tränar, ta på dig en snygg outfit som du känner dig snygg i så du riktigt kan skaka rumpan framför spegeln.



Musiker.

Alla dessa farliga killar, som ser sådär tuffa och oberoende ut, dom som får en på fall bara genom att stå där och se snygga ut. Jag är svag för musiker och jag menar, vem är inte det? Killar med rockig stil som bara står där på scenen med en gitarr i handen och tittar på Dig, just Dig i hela publikhavet. Sen är det klart att allt blir mer spännande eftersom dem är allra svårast att få. Vem vill Inte ha dom liksom!? Jag kan bara sitta och låta tankarna vandra iväg till riktiga kändishunkar som alla är snygga, lite farliga och helt omöjliga att få.



Drop-dead Gorgeous.


150 dagars.

150 dagars på Sheakespear med Afterski tema! Kan det bli festligare? Sitter och lyssnar på en Afterski låt som hänger kvar från min och mina vänners skidresa till Sölden för gårkvällen gav mig mersak! En skidresa på februarilovet skulle kanske inte vara så fel trots alls? Nja, värme är ju min grej så vi får väl se om jag rycker tag i mina tjejer och övertalar dom att hoppa på en sista minutenresa när det närmar sig!

Kvällen var varm i tjocktröja, mössa och vantar. Men sedan när har det stoppat en från att dansa som en galning? Never! Alla var på gott humör, ölen och afterskimusiken flödade och det var verkligen riktig afterski känsla! Kvällen avslutades vid ett och jag kan säga att det var riktigt svår att ta sig upp kvart i sju i morse...



Josephine och Viktor som lätt var kvällens snyggaste i sin overall


Tintin och Paula


Emilia den bruna med Sundsgymasiets egna liftkort


Jag och min underbara Lotta

Godmorgon.

Jag skriver ett inlägg från skolan för jag kan bara inte låta bli! På Elles hemsida har jag hittat en underbar väska. Den är inte bara snygg, den är ekologiskt också!

Att shoppa ekologiskt kan vara svårt för de med it-bag-behov. Men tack vare Salvatore Ferragamo är det nu möjligt! En helt ny linje med etiska handväskor finns med i den kommande vår och sommar kollektionen.


 

Datorer ska bara fungera.

AH! Jag blir så matt, huvudet värker och jag fattar absolut ingenting! Idag skulle jag formatera om datorn så att den skulle gå fortare och få plats med alla nya bilder och all ny musik. Men såklart går inte allt som det ska...
Jag installerar om hela Windows på min dator, allt försvinner från den och jag tror att allt är frid och fröjd och ska börja lägga in mina saker. Men! Internet har försvunnit! Datorn har tappat hela drivrutinen till Internetuppkopplingen så den fattar inte ens att den kan söka efter trådlöst internet! Teknik supporten kan inte hjälpa mig utan jag måste tydligen ta mig in dit jag köpte datorn för att få en skiva med nya drivrutiner på. Alltså, inte kunnat uppdatera min blogg på hela dagen, inte kunnat leta efter bal lokal eller boka resa till CFK. SUCK! Hela dagen känns totalt bortkastad, inte gjort annat än försökt få rätt på datorn.

Nu sitter jag lite vid mammas dator men måste nu göra matsäck och annat tills i morgon! Hinner inte hem om från skolan då det är öppet hus från fem till åtta och sedan 150 dagars på Sheakespear! Afterski tema med alla treor och det ska iaf bli riktigt roligt! Bilder och skvaller kommer alltså på onsdag!

Sköt om er!


Spring.




































Såhär ser jag mer än gärna ut när knopparna börjar slå ut, solens strålar värmer och våren har kommit!

Vårkänslor.

Elloskatalogen damp ner i brevlådan för några dagar sedan och visst finns där några riktigt godbitar! Ett par gladiatorskor ska beställas och ett par skor till finns på önskelistan!

Se bara själva:


Ska beställas!

Finns på önskelistan inför våren

Råttor i Malmö.

Visste ni att Malmö kryllar av råttor!? Det var iaf jag inte riktigt medveten om, men så är det tydligen! Möllan har haft, och har, jätte problem med råttor och dom har fått sanera flera kvadratmeter för att råttorna ska flytta på sig! Detta är riktigt skabbigt tycker jag! Även flera av uteställena på Möllan och vissa ställen på gågatan har problem med råttor.

Om råttan hade varit en halvmeter längre än vad den är idag så hade det varit råttorna och inte människorna som regerade på jorden! Är inte det ganska häftigt? Och det är omöjligt för oss att utrota dem för de är riktigt smarta djur och om det finns ett ämne som de inte känner igen, skickar det fram den äldsta och sjukaste råttan att smaka på ämnet. Händer inget börjar de andra råttorna också äta av det men dör råttan så tar de andra sig därifårn. Vi kan därför aldrig utrota alla! Detta är riktigt faschinerande, och ganska äckligt!



Riktigt såhär söta är dom inte i verkligheten



Helgen.

Förlåt för riktigt dålig uppdatering. Men min data har noll minne och hänger sig därför konstant, det tar även 20 år att ens komma in på internet. Philip ska hjälpa mig att formatera om den och nu har jag börjat rensa ut allt jag vill spara. Jag har tittat igenom flera årav bilder, musik och filmer, faktiskt riktigt spännande! Nu mår datan hyfsat bra och förhoppningsvis formateras den om redan ikväll!

Festen hos Vicky i helgen var riktigt rolig! Det var en husfest, precis en sådan tonårfest som är överbefolkad, med platsglas överallt och chipsskålar som länsade till botten! Jag träffade jätte många nya människor och pratade engelska nästan hela kvällen eftersom de flesta som var där kom från IB. Det är så kul med fester där man inte känner så många och där alla är sociala, man får alltid nya kontakter och pratar om nya roliga saker! 


Mysig förfest hos Fanny

Lotta, Jacob och Katinka


Lite nytt folk och bästa Fanny


Dom bästa, Sofia och Lotta


Godnatt.

The new year isn't about what happened, it's about what's about to come.

Avsnittet var underbart bra som alltid, och denna gången är det bara en vecka till nästa!
I morgon blir det skola och sedan hem för att fixa till mig inför kvällen. Jag ska först på Kimberlys födelsedagsmiddag på en restaurang här i stan, sedan ska jag in till Malmö med Philip och gå ut på Babel tillsammans med honom. Han fick två fribiljetter dit av jobbet idag och det ska bli superroligt att gå ut tillsammans med honom! Det är första gången vi går ut vi två för att festa och med mitt egna leg är det ju 100 procent säkert att jag kommer in också! Fabulous!



Xoxo Gossip Girl.

Ah! Äntligen har det 14:e avsnittet kommit ut och jag är överlycklig! Efter ett roligt och jobbigt träningspass på gymmet tillsammans med Johanna och Sofia är jag nu redo för en kopp te och ett nytt spännande avsnitt av Gossip girl!



Skolstart och gamla minnen.

Idag var det tillbaka till verkligheten för min del. Jag steg upp klockan 06.40 och såg inte dagens ljus förren klockan åtta! Suck. Ingen vettig skoldag var det heller så på svenskan sysslesatte vi oss med att kolla på gamla bilder med klassen!

Och varför ska bara vi ha kul? Här kommer några av bilderna, riktigt klassiker!  











Heja Veronica Maggio!

Ikväll är det Grammisgalan och den ska insupas med en skål popcorn och min älskade Pojke som äntligen kommit hem! Den självklara vinnaren i årets textförfattare och årets låt är Veronica Maggio! Hennes bästa låt är utan tvekan
Stopp!

Bangladesh.

För er som inte visste det så var jag i Bangladesh för lite mer än ett år sedan. Jag åkte dit med Maria Ohlin i min klass, tillsammans med två lärare Maria och Fredrik. Det var en resa till världens fattigaste land för att se hur biståndet vår skola skickar tas hand om och används till, som en volontär resa ungefär. Vi var där i två veckor och bodde på olika ställen i landet, alltfrån en ganska fin kursgård till ett betongskjul ute på landsbyggden. Detta var en resa jag kommer komma ihåg i hela mitt liv och den gjorde start intryck på mig.

Jag och Maria valde därför att blanda in Bangladesh i vårt projektarbete. Vi jobbar nu tillsammans med Erica för att informera högstadieelever om U-länder i allmänhet och Bangladesh i synnerhet. Vi ger dem tips på hur man kan hjälpa hemifrån och informerar dem hur det ser ut i världen idag. Jag är nu klar med mitt arbete om u-länder i synnerhet och visste ni att:

Det idag bor omkring 6 miljarder människor på jorden och av dom beräknas 1,2 miljarder leva i extrem fattigdom. Lika många människor saknar rent vatten, en värdig bostad, mat för dagen och utbildning. Att leva i extrem fattigdom innebär att leva på mindre än en dollar om dagen, alltså mindre än ca 6-7 svenska kronor. Med andra ord ska man då klara av alla sina behov på 210 kronor i månaden. Det inkluderar mat, boende, skolavgifter och kläder. Men att vara fattig innebär mycket mer än att inte ha pengar i plånboken. Det innebär även att inte ha makt, inte ha rättigheter, att inte få sin röst hörd eller att bli diskriminerad. Fattigdom är därför inte bara katastrof för den enskilda människan utan för hela länder.




Grannbarnen (eller kanske hela byns barn?) gjorde oss sällskap när vi besäkte vår bengaliska familj.


Jag tillsammans med en bengalisk skolflicka!



Yamato, Snöstorm och Maxhambrugare

Igår var det sista festkvällen innan den sista terminen av skola sparkar igång! Ganska surrealistiskt måste jag säga! Nu är det bara ett halvår till studenten och sedan ut i det okända för vår del! Spännande!

Kvällens party ägde rum på yamato där 13 festglada partypinglor träffades halv åtta igårkväll. Vi drack drinkar, några åt lite kinamat, sjöng, samtalde, skrattade och hade en riktigt trevlig kväll! Det fylldes på med människor allt som kvällen gick och musiken höjdes med riktiga 90-tals låtar strömmande ur högtalarna! Precis som det ska vara! Drinkarna var dock bland det äckligate jag drucikt och dom kunde inte receptet till en enda! Min mojito hade inte ens krossad is utan tre HELA isbitar och FYRA blad i sig, suck..

Menmen, vad gör väl det med så trevligt sällskap? Tyvärr gick sista bussen redan tio i tolv så vid kvar över elva förflyttade sig hela sällskapet till Max för att käka hamburgare!

Denna trevliga kväll var Johannas intiativ så ett stort TACK vännen!



Kvällens outfit med mitt nya favoritplagg, kavajen!


XoXo


Matilda, Linda och Bönan


Underbara Fanny kom också, länge sedan vi sågs!


Jag och Johanna




Sista utekvällen innan sista terminen!

I morgon är det jobb som gäller för mig under dagen. Det är trettondagen men vi har visst öppet iaf! Så iväg till Grafitti för min del, det är förresten där jag jobbar! Klockan halv åtta ska sedan det underbara tjejgänget och Charlie ut på lilla Torg för att ta en drink och skvallra! Lovely!



Vissa av tjejerna för ett år sedan!

Sorglig vardag!

Alla mina vänner vet att jag fastnar för de mest konstiga såporna. Jag älskar att följa serier och har följt allt från O.C., SATC, Ugly betty och The Hills. Jag har som bekant börjat titta på The City nu men i väntan på nästa avsnitt av den serien fastnade jag på Paris Hiltons nya seris "My new BFF". Serien som handlar om att Paris Hilton ska hitta en nya bästa vän. Jag vet! Jag är en sorglig människa. Jag vet! Programet är inte alls bra och det är bara patetiskt med människorna som gör allt för att få omges av Paris kändisskap. Men Oj så beroendeframakallande!




California.

Tänk om ett år när jag kommer befinna mig i California! Att åka till U.S.A. har varit en dröm för mig sedan jag var tio år, jag är en sucker för Romantiska Komedier och jag måste åka dit för att se med egna ögon hur der egentligen är, förstår ni? Philip säger att jag kommer bli besviken för att det inte alls är så idylliskt som jag tror, men jag måste ändå få se det själv. Annars kommer jag undra hela mitt liv vad som skulle hänt om jag hade åkt!

So, California, here I come!



En av anledningarna med min resa är att lära mig surfa!


Rachel Bilson

Om inte Rachel Bilson är en av världens snyggaste kvinnor så vet jag inte vart världen är på väg? Jag har älskat henne sedan första stund jag satte på O.C. och Rachel är någon jag verkligen inspireras av! Inte bara har hon mitt drömliv som skådespelerska i Hollywood, hon har även riktigt snygg stil! Titta bara här på tre riktigt läckra outfits hon har burit genom åren!






    

Körslaget!

Om jag Älskar tv4:s Körslaget? Självklart gör jag det! Jag sjunger själv i kör och att få se hur mycket energi och glädje dessa körer sjunger med är fantastiskt! Jag kommer följa denna säsongen också och hoppas verkligen den blir lika häftig som förra!




Utekväll i ett kallt Spanien!

Nu sitter jag här och tittar igenom mina bilder från gårdagen medan Beach Boys strömmar ut genom högtalarna! Har precis druckit en kopp kaffe och ätit en scones till frukost, kan det bli bättre? Kanske om det varit ett vitt snölandskap utanför mitt fönster men annars inte!

Gårdagen var mycket trevlig! Jag åkte hem efter jobbet, åt lax med bakadpotatis och gjorde mig iordning för en utekväll på Möllan. Bussen avgick till Malmö vid halv nio och vi gick i sakta mak till Golden! Oscar tyckte att det kände som att vara utomlands, i ett kallt Spanien i ett smutsigt kvarter som han uttryckte det och visst ligger det något i det! Det känns alltid som att man är utomlands när man är på Möllan, oavsett om det är dag eller natt. På dagen kryllar torget av frukt- och kryddstånd och det luktar alltid speciellt, precis som när man är utomlands!

Vi var ett gäng som hela tiden fylldes på och vi satt hela kvällen och snackade, skrattade, skvallrade, löste rebusar, ritade på pappduken och hade det riktigt trevligt!



Jag invigde min nya kavaj, mina nya byxor och halsband igår!


Oscar och Ebba


Jag och Matilda


Vi träffade på Simon och Viktor


Jag är sämst på att lösa rebusar!




Det coolaste hände mig idag!

Idag på jobbet hände världens coolaste grej! Jag och Karin höll på att förbereda lite inför stängningen och det var inga kunder alls i restaurangen. Men så kommer det in en Amerikansk man i kanske 26 års åldern eller något och beställer en bakadpotatis som han sitter och äter. När han är klar så börjar han prata med mig och frågar om det finns några schyssta ställen med live musik i Malmö, typ nya singer-song writers. Jag föreslår The Baser och kanske KB. Då berättar han att han själv är musiker från Amerika och sedan halar han upp sitt album ur fickan och frågar vad jag heter. När jag säger att jag heter Gry säger han "Oh, vad fint namn!" Sedan skiver han sin autograf på skivan och ger den till mig! Sedan pratar vi lite till, om att han precis haft konsert i köpenhamn och så! Sjuukt coolt!

Därför länkar jag tills hans myspace här! David Pedroza, lyssna på låten Let's Go Away, den är riktigt mysig!


PUSS!

En Puss från mig till alla mina läsare!



Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Efter en hård dag på jobbet såg jag fram emot att för första gången utan problem kunna sätta mig med tjejerna på en bar och ta en drink. Men såklart kunde ingen idag! Suck. Så jag sitter hemma med pappa och dricker kaffe, det är iförsig mycket trevligt det också. Fast i morgon vill jag verkligen göra något, så får väl se vad som händer!

Min Älskling åker med sitt band till Göteborg i morgon för att spela in en EP i en riktigt studio! Bara säga det låter skit coolt! Låtarna är grymt sköna så jag hoppas verkligen allt går bra och att jag kanske får lägga upp dom på bloggen så ni också kan få höra!

Nej nu ska jag se om jag kan pilla lite med min header, får se om jag kan åstadkomma någor coolt i photoshop!



Min Älskling, bandets leadguitarist





Morgondagen

Nu ligger jag i min säng och myser med Simba. I morgon blir det verklighet och jobb igen. Ska åka in till Malmö en halvtimme innan jag börjar jobba för att se om min kavaj har kommit in på H&M! Slutar inte förrän sju på kvällen men det blir troligtvis en trevlig kväll då jag och Lotta har snackat om att gå och dricka ett glas vin antingen på Möllan eller nere i Höllviken! Lovely!

Facebook?

Är det egentligen en toppen idé det här med facebook? Jag menar, det är ju som att man inte behöver prata längre för allt finns ändå på facebook. Vem som blivit ihop, gjort slut, strulade på festen, blivit vänner etc..
Okej, klart det kan vara kul att veta. Men så kul är det faktiskt inte när man ser något på facebook som man trodde att personen i fråga skulle berättat för en innan alla andra fick reda på det. Kanske diskutera för och nackdelar och hur personen kände och liknande. Då känns det faktiskt inte så kul att se det på facebook, samtidigt som alla andra, och då inse att Nä, så bra vänner var vi kanske inte..?

Alla var där!

Man kan ha kul utan sprit. Har jag hört!?

Nyår, årets fest! Utan tvekan! Lite mer än 100 personer, italiensk buffé, Monroe Lips som spelade och underbar stämning! Kan det bli bättre?

Kvällen började redan klockan fem hemma hos Mikki med några glas skumpa och roliga vänner. Vid sju fortsatte festen till FBU som Hampus hyrt till alla studenter på Näset. Riktigt rolig idé och det var verkligen jätte bra fixat! Mingel med en cosmopolitan i handen och trevliga människor tills klockan var åtta och det var dags för middagen. Italienskbuffé med allt från parmaskinka till olivröra, Mycket gott! Det sjöngs snapsvisor och studentsånger, hölls tal och skrattade om vart annat! Efter middagen spelade Monroe Lips en blandning mellan sina egna låtar och nårga få covers. Riktigt Bra! Dansade som en galning varenda låt!

Vid tolslaget blev det ett hundratals kramar, "Gott Nytt År" önskningar och rakettittande utanför FBU i ungefär en halvtimme. Sedan var det bara att dansa hela natten lång! Alla var uppklädda, kostym och fina klänningar och an träffade folk man inte alltid fester man. Underbar kväll, riktigt grymt fixad. Ett stort Tack till Hampus!



Max och Jag hos Mikki


Mina underbara vänner på förfesten


Söta Carro vid middagen


Min look under kvällen, "halsbandet" är dock bordsdekorationen som Carro hängde på mig


Monroe Lips


Mikki och jag på tolvslaget!