Är det Okej att sova på jobbet?

Sova på arbetstid, komma försent utan att varken be om ursäckt eller jobba igen förseningen, ta in vänner i köket och bjuda dem på mat, ta raster lite när man själv vill och dessutom inte säga till att man går. Är detta ett Okej uppförande på en arbetsplats? Jag skulle vilja påstå att detta uppförande inte är okej under några omständigheter. Men hur ska chefen veta vad som pågår om ingen säger till, och vågar man säga till en som är fyra år äldre och dessuom heltidsanställd?

Ja, man vill inte bli en tjallare men man vill samtidigt att reglerna ska gälla för alla, ingen ska få göra något som de andra inte får. Om någon är för bakis för att jobba, ska man då be dem att skärpa sig och fortsätta jobba eller ska man tillåta att de ligger och sover på arbetstid men samtidigt veta att de känner sig bättre efter en timme eller två?

Ska man säga till chefen? Och i så fall vilket på vilket sätt ska man lägga fram det?
Eller ska man låta det fortsätta och då få acceptera att personen i fråga tar sig mycket mer friheter än du själv, och att du kanske får jobba extra hårt för att din arbetskollega har tagit en rast?

Ja, vad ska man göra i en sådan situation, vad skulle ni gjort?


En jobbfri lördag!

Jag jobbar varje lördag! Och nu hade jag en ledig dag för första gången på sjukt länge, så vad gör man då på lördagar?
Dagen blev jätte mysig, har dock kännts som söndag hela dagen!
In till Malmö med mamma för att visa julklappsönskningar och provat ut storlekar på allt från skor till träningsbyxor. Dagen avslutades med en fika på Espressohouse, mycker mysigt!

Väl hemma tog vi in alla adventsgrejorna och började julpynta så smått med julmusik på högsta volym och vars en glögg i handen! Helt underbart, jag älskar julen! Vi bakade lussebullar och bjöd hit några av grannarna och Philip som smakprov, lussebullarna var utsökta och Philip åt fem! Vi hade hämtat några gamla plagg från förådet som Philip provade och han blev dö läcker, kolla in bilderna här nere!



Min underbara mamma


Min isbjörnsmössa och jag


Min babe i full mundering!

Carros 18 års fest!

Igår var det middag och förfest hos min fina Carro för nu var det henes tur att bli stor! Vi överraskade henne med en middag som hennes mamma hade förberett hemma hos dom, och Carro hade ingen aning! Hon hade sett något röra sig inne i huset och trodde det var en inbrottstjuv! Men hon blev glatt överraskad när hon upptäckte att det var vi som stog där inne! Temat var barnkalas med rosa papperstallrikar och söta barnservetter, det var ju Caros sista dag som liten.

Efter maten kom hennes söta systerbarn dit och lekte med oss i kanske en halvtimme innan det blev tårta och dom skulle hem och sova, då började de andra gästerna trilla in och vi blev kanske 15 pers innan alla skulle sticka till kb. Vi tappade vissa på vägen men kb var stört roligt och jag dansade bort hela natten!



Ikväll var jag en Rockchick


Födelsedagsbarnet och söta Maja


Att sjunga Abbasingstar är nu min favoritsysselsättning


När folket börjat trilla in hos Carro

Linda och Ebba i säkert förvar på dansgolvet


Myskväll hos Johanna!

Kvällen spenderades med mina underbara vänner nere i Skanör hemma hos Johanna, vi drack kaffe, snackade skit, tittade på bilder och sjöng musikal (eller jag, Fanny och Ottilia sjöng).
Älskar att ha lite vardagslyx, man gör något speciellt, kanske tar en fika eller träffar några vänner. Bara så man kommer ut, kommer bort från läxor och annat och bara har kul!

I morgon fyller världens bäsa Carro 18 år! (Som sagt, alla fyller år UTOM jag!) Men ska bli jätte roligt, hoppas bara jag kommer kunna hänga med dem ut efter vi har förfestat hos Carro bara! Bilder kommer på lördag!


Söta Ottilia

Två snöbilder!

Nu har snön töat bort helt, men Lotta och jag hann ta några vita bilder innan den försvann! Berättade ju om det i tisdags så här kommer två av bilderna jag hämtade från skolan idag!



Min underbara Lotta


Från söndags!

Jag glömde säga att jag var på Katinkas släktmiddag i söndags kväll. Mycket trevligt, riktigt god mat och chokladtårta!
Här kommer två bilder från kvällen!



Tintin och Emilia


Jag precis efter vi ätit middagen

Sjuk..

Jag hatar att vara förkyld, jag hatar att ha förkylningshuvudvärk, vara trött och varm konstant! BLÄ!
Men 90201 är min räddning! I'm in love. Suttit och bara tittat hela dagen, galet bra serie! Tack Fanny för att du sa att det var något som skulle passa mig, du hade så rätt så!




Även ett wienerbröd och en kopp kaffe gjorde dagen lite bättre


Snön töar och jag har ätit min första lussebulle!

Jätte förkyld, fullmatad med Thaimat, förkylningshuvudvärk och trött.. suck, mitt nya schema är fullt av tidiga mornar och sena eftermiddagar! Älsklingen har dessutom smittat mig men en riktigt förkylning, inte kul! Men, jag åt min första lussebulle idag, och OJ så mumsigt det var! Det gav verkligen eftersmak, är sugen igen! 

Jag och Lotta lekte i snön halva fotolektionen och kastade upp snö och fotade sedan oss själva heltäckta i massa snö! Över mysigt och riktigt fina bilder! Lägger upp dom här så fort jag får dom från skolan! 

Efter skolan åkte jag och Älskling in till stan för att kolla in julklappar och säga till varandra vad vi önskade oss, det blev en riktigt underbar eftermiddag! Jag önskar mig massor av saker och kommer på nya hela tiden, medan Philip önskar sig typ tre saker. Har redan bestämt mig vad jag ska köpa till honom, eller jag är nästan säker iaf! Vi avslutade dagen på en thairestaurang med super god mat! 

Nu ska jag plugga matte C medan jag smuttar på en varm kopp te och längta efter en lussebulle. 




Min Älskling

Nyår!?

Ja jag vet, det är en månad kvar till nyår, men ändå, alla verkar ha planer utom jag och mina vänner? Alla som känner mig vet att jag gillar att planera och ha saker och ting klara för mig och just nu är allt bara luddludd. Ingen verkar heller vilja fira på samma sätt utan alla har olika idéer om hur nyår ska se ut..

FBU är bokat för en stor nyårsfest med alla näsets treor, men dit vill ingen av mina vänner, eller inte mina närmaste vänner i alla fall. Och det är såklart dom jag vill fira med, så FBU är uteslutet. För mig är dock nyår stora fester med fina klänningar, mat och bubbel! Men vi får väl se hur det blir, fast känner på mig att detta kommer skapa problem.

Men nu ska jag dricka en kopp te och ringa en av mina vänner i Halland och höra så allt är bra!



Var Fan hittade du den?

En av mina bästa vänner Katinka blev 18 år och detta firades på Kust med ca 15 tjejer och så Charlie! Jätte trevligt! Temat var som sagt, Var Fan hittade du den? Riktigt fyndigt! Alla hade verkligen gått in för det, rotat upp mammas eller mormors gamla klänning och klätt upp sig till tänderna! Själv hade jag mormors klänning, som faktiskt var riktigt hipp på sin tid! Tycker dock den är riktigt gräslig, förlåt mormor!

Det blev fördrink, alkoholfritt såklart, själv har man ju en månad kvar till dagen med stort D! Middagen var ljuvlig med kycklingfilé vittvinsås och pasta, och efterrätten var en mycket god rosa tårta.
Kvällen bjöd på mycket tjejsnack, många skratt och god mat! Tack Katinka, Tinka, Tinky, Kinky, KinkyKatinky!


Jag på Kust iklädd Mormors klänning med Farmors krokodilväska
 

Lotta i sin mammas underbara gamla klänning


The host Katinka och Paula


Julia i väntan på sin man


Ebba i pappas finfina glasögon





 


Mys Fredag med chillfest.

Snön föll över Malmö och jag åkte in för att fika med mina fina vänner Ebba och Johanna! Så mysigt, det snöade och vi satt inne i värmen med kaffe, te och chokladkaka, riktigt underbart! Ottilia och Tintin anslöt för att köpa present till Katinka, Älsklingen kom från Lund och vi hann gå lite i stan innan vi tog bussen hem vid sju.

Sedan bar det av till Jacob för chillfest med trevliga människor och lite drinkar!



Snö!

Jag blir lycklig som en riktigt barnrumpa när det börjar snöa! Sprang ut från matten igår för att få dansa lite i snön och idag liggen snön och gnistar i solen! Underbart!

Nu måste jag gå till bussen, jobba sen Katinkas 18 års fest! Ska bli riktigt kul, temat är: Var Fan hittade du den? Jätte fyndigt och riktigt kreativt!

Ses!

Sminkmodell!

Ih vad glad jag är! Ska vara sminkmodell till Louise på måndag! Det är till en kalender och jag blev Decemberflickan, så ska ha nyårssminkning med svart sot och glitter, Lovely!

Här är ett exempel på hur det kan se ut, jag tror det kan blir riktigt läckert! Vad tycker ni?


Design är svårt!

Jag kämpar mig fram här med min lilla blogg, och inte är det lätt! När man ska fixa layouten på sin blogg så trycker man på en knapp där det står att man själv kan designa sin blogg. Lätt tänkte jag! Men OJ vad fel jag hade! Det är ca 7 sidor med bara tecken, ren kinesiska, och ingen förklaring någonstans hur man ska göra!

Men jag försöker lite hit och dit och just nu blev detta min design, sådär snygg men det funkar! Nu ska jag sticka till Formtoppen och köra ett pass sedan hem och dricka min kaffe med vanilj drink som jag köpte innan!


BusyBusy

Jag har saker att göra hela tiden känns det som. Ett tag, då jag bara låg hemma och tittade på sex and the city dagarna i ända hade jag hur mycket tid som helst. Men nu när allt verkligen har kommit gång på allvar, träning, kör, dans, skola, vänner, pojken, projekt och allt jag ska hålla på med så räcker tiden inte till alls!

Idag slutade jag tidigt så gick in till komunhuset för att diskutera balen med dem. Tänker nämligen ta tag i treornas bal och göra den till världens vackraste! Pratade om studentfesten och om uthyrning av Strandbaden. Bokat för studentfesten den 4:e nu!

Sen hem till Stefan med hans klasskambrater för att filma en del till deras projektarbete, riktigt kul, Stefan ska dock aldrig satsa på skådespelar karriär! Sedna hem för att hinna med ett kopp te och mitt dagliga dubbelrån för att sedan åka med mamma och pappa till invigningen av City Gross i Trelleborg. Riktigt fräscht faktiskt, vi bjöds på buffé, glögg, kaffe och tårta och storhandlade! Riktigt Mys!

Nu blir det lite nudlar innan jag fortsätter med pluggandet!

Ha en mysig kväll!

Ruskväder!

Usch sånt hemskt väder det är. Perfekt dag för att sitta inne och titta på film och äta ben & jerrys glass! Och detta är precis vad jag ska göra.

Ska möta Stefan på konsum för galssinköp om en timme sen blir det film och glass för hela slanten. Oh längtar till glassen med chokladsmak och chokladbitar med extra choklad på toppen!


200 Dagars!

Igår var det 200 dagar, eller rättare sagt 199 dagar kvar till studenten! Känns helt sjukt, tiden bara flyger iväg! Festen var på Sheakespear i Höllviken och alla var där, kändes det som i alla fall! Det kändes helt konstigt att känna i stort sett varenda människa på klubben men det var riktigt kul att festa med alla man inte brukar umgås med.

Först var det förfest hos Julia med tjejgänget och Charlie! Peppmusik, någon drink och tjejsnack. Lovely. Vid 10 tiden gick vi in på Sheakespear och där var stämningen på Topp! Det togs bilder för årsboken och Malin sprang runt med en filmkamera och frågade en massa frågor, vet dock inte vad det var till för? Någon som vet?

Ett par tjejer kom fram till mig, skrek och tjoade och pratade med mig som om vi känt varandra i evigheter och jag hade ingen aning om vem människorna var. Lite läskigt faktiskt! Stefan drack glittrig cider och jag var väldigt faschinerad över att en flytade vätska kunde glittra så inbjudande! Några par bildades det allt under kvällen och vissa kom till och med med på film! 


  

Min outfit under kvällen


Ebba och Jag


Sötaste bilden på Johanna, Ebba och Carro


Carlie och Mathilda


Stefan och den faschinerande glittriga drickan


200 dagar till Studenten!

Snart bär det av till Sheakespear i Höllviken för att fira att det "bara" är 200 dagar till Studenten! Hoppas verkligen att alla tar sig dit, förfesten är hos Julia och här sitter vi nu och dricker lite fördrinkar! Bilder och skvaller kommer i morgon!

Ha en Trevlig Kväll!


Min bästa väns 18 års fest!

Oj vilken lång dag det blev igår! Upp 07.30 för att åka till Graffiti och jobba till halv sex. Men dagen gick snabbt då jag jobbade med de tre fina! Vi har så sjukt kul tillsammans, det är verkligen viktigt vilka ens arbetskambrater är och att man trivs! Och på Grafitti jobbar världens bästa!

Snabbt hem och byta om till kvällen, min bästa vän sedan 12 år tillbaka fyllde 18 och detta skulle såklart firas! Hade mina nya höga lackpumps med mina svarta "läder" leggings och vit lång t-shirt. Kände mig lite som en rockchick faktiskt! Det blev en riktigt trevlig kväll, började med middag med de närmsta, sedan kom folket och efter ett tag var festen i full gång!

Det blev dansbattles, telegramuppläsning, minglande, skumpadrickande och en riktigt bra kväll!


Grisen med pojkvännen Niklas



Jag och Bästis mitt dansar loss till 90-tals favoriter

Finfina accessoarer

Oh, jag är helt kär i den nya linjen på Glitter, det är smycken som är inspirerade från Coco Chanels smyckelinje men med lite mer priser för allmänheten om man säger så. Och Oj så fina dem är! Villhavillhavillha!
Ska viska till Älsklingen att jag önskar mig hårspännet med diamanter på i 18 års present.  





En vanlig torsdag!

Nu sitter jag här med min kaffekopp i handen och mitt dagliga dubbelrån med skina på bredvid mig, ännu en dag har flutit förbi.

Idag har det blivit mycket pluggande då mitt Matte C prov närmar sig och läxorna samlas på hög. Har dock hunnit med mitt favoritpass på Formtoppen, Bodyjam är verkligen det bästa träningssättet! Önskade att jag kunde träna Funk i morgon, men sådant hinns inte med på fredagar inte! Blir kanske en snabb tur in till Malmö och sen är det Gåsmiddag hos familjevänner med Mamma. Mums!

Nu ska jag läsa lite Veckorevyn och dricka upp mitt kaffe medan jag väntar på att Älsklingen ska komma och sova här!

Godnatt!

Välkommen till min nya blogg!